• Termini razgovora s učiteljima

  • Datumi pisanih provjera znanja

  • Menu za lipanj

  • Šk. kurikulum 2015./2016.

  • INFORMACIJE 1

   iNFORNACIJE 2

Najčešća pitanja

Dobrodošli na novu mrežnu stranicu škole!           Nakon istraživanja stranice pomozite nam da budemo bolji i ispunite on line upitnik. 

A+ R A-

Erasmus + projekt „Sustainabillity everyone s responisibillity“ - Izvješće o provedenoj aktivnosti

uvodna 1 150Učenici i nastavnici Osnovne škole Pantovčak posjetili su poljski grad Kalisz u sklopu Erasumus + projekta „Sustainabillity everyone s responsibility". Kroz petodnevni boravak otkrivali smo poljske kulturne, nacionalne i povijesne znamenitosti te na interaktivan i praktičan način ostvarili ciljeve projekta.
Učenicima je osiguran smještaj te niz raznovrsnih radionica u školi, posjeti muzejima i kulturnim ustanovama, razgledavanje grada domaćina i okolnih gradova uz stručno vodstvo te uočavanje važnosti korištenja obnovljivih sredstva energije u zemlji domaćinu ali i u partnerskim zemljama ovog velikog i važnog projekta u planiranju budućnosti.

 

Opširnije: Erasmus + projekt „Sustainabillity everyone s responisibillity“ - Izvješće o provedenoj aktivnosti

Dan škole

dan skole 150

Ovogodišnja priredba povodom Dana škole održana je u ponedjeljak, 20. svibnja.
Već u uvodu smo naglasili kako ove godine našoj školi ne ističemo godine, ali joj kao i mnogih prijašnjih godina pripremamo slavlje. A slavlje se doista i odvijalo kroz 60-minutni program. Od našeg, uvijek posebno izražajnog, velikog zbora, razigranih dramskih skupina i recitatora nižih razreda s točkama u kojima se osim govora i glume, i plesalo i pjevalo i sviralo na tamburinima, zatim plesnih skupina nižih razreda do dramske grupe viših razreda koji su izveli pravu predstavu. Svaka je izvedba bila dojmljiva i zaslužila veliki pljesak u prepunoj kinodvorani naše škole. Točke su bile vesele, originalne i s lijepim porukama. Upravo tako je i na samom početku
priredbe ravnatelj Miroslav Klobučar pozdravio i sve prisutne roditelje, goste i učenike. Vjerujemo da je, svima prisutnima u kinodvorani škole, vrijeme proletjelo u doista dobroj atmosferi i zabavnom programu. Škljoc za pregled fotografija i videa...

Opširnije: Dan škole

Sudjelovanje učiteljice fizike i Erasmus+ ambasadorice na konferenciji u Italiji

firenza erasmus 8 150

Danijela Takač, učiteljica fizike te Erasmus + ambasador imala je čast sudjelovati na Aktivnosti transnacionalne suradnje „Erasmus4ever Erasmus4future" u Firenci od 6. do 9. svibnja 2019. Svrha sudjelovanja je bila uspostavljanje mreže Erasmus+ Alumni (prošlih korisnika programa Erasmus+ iz svih područja) kako bi se podijelila iskustva korisnika te pronašao način pomoći novim korisnicima. Škljoc za opis aktivnosti...

Opširnije: Sudjelovanje učiteljice fizike i Erasmus+ ambasadorice na konferenciji u Italiji

Literatur- und Kunstkarawane 2019.

goethe uvodna 150Literarno umjetnička radionica u organizaciji Goethe Instituta dio je PASCH projekta u kojem učenici koji uče njemački jezik jačaju svoje jezične kompetencije i životne vještine koje ih osnažuju za budućnost. Radionica je oduševila....

Cilj književno-umjetničke karavane (Literatur-und Kunstkarawane) i radionice je poticanje uzajamne prihvaćenosti i tolerancije različitih identiteta ljudi s kojima živimo, susjeda i prijatelja kroz umjetničko izražavanje. U slikarskom i jezičnom izražavanju učenici pokušavaju otkriti jednog novog sebe, ali ujedno i odgovoriti na temeljno pitanje radionice:TKO SAM JA? 

U nastavku pročitajte isječke literarno - likovnog izričaja i pogledajte neke od radova naših učenika na temu Meine Identität...

 

Opširnije: Literatur- und Kunstkarawane 2019.

Escape room - Dan darovitih

escape room 150Društvo koristi darovitost kao jedan od motora razvoja i dobrobiti zajednice. U našoj školi vodimo sustavnu izvannastavnu aktivnost "Mozgići" kojom dajemo podršku darovitima. Ovogodišnji Dan darovitih, 21. ožujka obilježili smo Escape room-om za učenike 7. razreda, a čiji su kreatori šestašice. Našu aktivnost popratio je i HRT prilogom u emisiji "Indeks" emitiranoj na 2. programu 24. i 25. ožujka 2019.

Škljoc za pregled fotografija i emisije...

Opširnije: Escape room - Dan darovitih

3D radionica - FabLab

3d radionica 0 150Ove školske godine 2018./19. započeli smo suradnju s Udrugom FabLab – Udrugom za promicanje digitalne fabrikacije kroz održavanje radionica za darovite učenike i učenike s izraženim interesom za moderne tehnologije.
Nakon uspješno održane radionice s 3D olovkama u kojoj su nastajali 3D modeli izrađeni po predlošcima, ali i oni iz mašte, 15. ožujka održana je druga radionica na kojoj se učilo 3D modeliranje i 3D printanje. Uz voditelja Tina bili smo domaćin i predsjedniku Udruge Robertu Vdoviću, prof. koji je s učenicima diskutirao o odgovornom ponašanju i upravljanju resursima u okolišu, te kako se u sve to uključuje nova tehnologija poput 3D printanja.
Dok su učenici učili modelirati, 3D printer printao je neumorno i istodobno četiri mala robota. Učenici su dobili na dar raznobojne robote iz već postojeće kolekcije. 3D printer je dogovorno ostao u školi sljedećih 10-tak dana kako bi učenici svoje izmodelirane 3D modele mogli i isprintati.
Ovu zanimljivu i izazovnu radionicu pratila je i novinarska ekipa Hrvatske radiotelevizije te objavila prilog u Zagrebačkoj panorami 15. i 16. ožujka, a planiran je prilog i u emisiji „Sjedni, odličan" 31. ožujka 2019.

Opširnije: 3D radionica - FabLab

18. Tjedan mozga

18 tjedan mozga 150Ovogodišnji 18. Tjedan mozga u Hrvatskoj je dio svjetske akcije s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga. Organizatori su Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Učenici 5., 6. i 7. razreda sudjelovali su 13. ožujka na predavanju studenta 5. godine medicine. Ovogodišnja nova zanimljiva tema posvećena je procesima učenja i pamćenja. Aktivno slušajući, puni radoznalosti i želje, postavljali su brojna pitanja da bi saznali što više o značajkama mozga i njegova funkcioniranja u svakodnevnom životu. Na predavanju je rečeno da se veza neuroznanosti i učenja intenzivirala u posljednjih deset godina 21. stoljeća – Stoljeća uma. Jedna od preporuka koju neuroznanost daje sustavu obrazovanja je minimalno 60 minuta umjerene do snažne fizičke aktivnosti dnevno za djecu između 5 i 17 godina. Mogućnost učenja ovisi o stupnju razvitka mozga djeteta: razumijevanje učenja i socijalnih odnosa nije moguće prije 4. godine starosti, dok je rješavanje zadataka razvijajući strategije moguće nakon 6. godine starosti.


Nakon zanimljivog i razumljivog predavanja prilagođenog njihovom uzrastu, učenici su posjetili laboratorij u kojem su uspoređivali mozak miša, štakora i čovjeka te pod mikroskopom promatrali strukturu i sastavnice mozga.
Ovime smo završili jedan netipičan školski dan obogaćeni spoznajama i dojmovima o dosezima znanosti o tako složenom predmetu istraživanja – ljudskom mozgu.

Opširnije: 18. Tjedan mozga

"Stakleni svijet" u našoj školi

stakleni svijet 1 150Već više godina u školama se odvijaju besplatne radionice u kojima se preko dijela kulturne baštine (prezentacija tradicijske vještine) obrađuju teme o recikliranju stakla i odgovornom postupanju sa staklenim otpadom. Radionice se održavaju uz sponzorstvo Vetropack Straže d.d. iz Huma na Sutli (tvornica staklene ambalaže), a vodi ih Ivanka Pašalić, voditeljica staklopuhačke radionice iz Udruge "Stakleni svijet" iz Zagreba.

Cilj radionice je naučiti djecu kako treba postupati sa starim staklom te im ukazati na važnost recikliranja i odgovornog postupanja sa staklenim otpadom. Na radionicama se na zanimljiv način, uz demonstraciju puhanja stakla, prenose vrijedne spoznaje kroz upečatljiv edukativni doživljaj.
Prošli tjedan smo imali priliku u našoj školi ugostiti gospođu Ivanku i njen „Stakleni svijet".

Fotografije naših učenika govore puno više od riječi.

Opširnije: "Stakleni svijet" u našoj školi

Maškare

pozivnica maskare 1505.ožujka, na fašnik, naša je škola bila „živi kolorizam".
Maškare na svakom koraku: šarene, vesele i razigrane.
U našoj je školi jučer bio Riječki karneval u malom:
vještice, ratnici, kauboji, ronilac, perilica rublja, princeze,
gusari, navijačice, muffin, kraljevi, mačke, kuharice, rockerice...
Kao nikad dosad, učenici su u velikom broju došli maskirani u školu.
Sve su maškare dvaput prodefilirale kino dvoranom, dok su ih učenici, koji
nisu bili maskirani, gledali i divili im se.
Nakon defilea sve su se maškarice zajedno fotografirale.
Svaki učenik je nakon defilea dobio krafnu i sok.
U veselom tonu učenici su se vratili u svoje učionice i nastavili s radom.

 

U sklopu projekta „Maske", osim defilea u kino dvorani, postavljena je i
izložba maski – likovni radovi učenika od 1. do 8.r.
Na glavnom panou, postavljena je i edukativna izložba o maskama i
maskiranju.
Ako još niste pogledali izložbu, svakako dođite ovaj tjedan.
I na kraju, vidimo se dogodine u još većem, maskiranom, broju...

Opširnije: Maškare

27. 2. 2019. Dan ružičastih majica

dan r majica 15027. veljače 2019. godine pridružili smo se Danu ružičastih majica (Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja) koji se obilježava na području cijele Republike Hrvatske. Prvi puta smo ove godine baš svi odjenuli ružičaste majice i na taj način se pridružili Centru za edukaciju i prevenciju nasilja. Neke od aktivnosti zabilježila je i HTV u emisiji Dobro jutro Hrvatska (škljoc za pregled emisije), a pedagoginja škole bila je gost u radijskoj emisiji 1.programa Hrvatskog radija (škljoc za slušanje emisije) .
Naša centralna aktivnost bila je fotografiranje svih sudionika na školskom igralištu (foto Badrov). Na zajedničkoj fotografiji istaknuta je poruka - NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Ponosni smo na naše jedinstvo i solidarnost u ovoj aktivnosti i sigurni smo da smo pridonijeli osvješćivanju svih nas kako se nasilje događa svuda oko nas, ali da isto tako svatko od nas može učiniti nešto da to spriječi.

Zahvaljujemo Daliboru Vlahi i njegovim suradnicima iz
Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Opširnije: 27. 2. 2019. Dan ružičastih majica

Grundschule Pantovčak- Partnerschule der Zukunft

pasch dogadanja 150

OŠ PANTOVČAK SE PRIDRUŽILA MREŽI PASCH ŠKOLA

PASCH škole – partneri budućnosti, inicijativa je Savezne Republike Njemačke koja je u Hrvatskoj organizirana pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, Goethe-Instituta te Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu (ZfA).

Ideja je inicijative promovirati modernu njemačku kulturu i učenje njemačkoga jezika u Europi i u svijetu, a cilj mu je stvoriti internacionalnu mrežu što većeg broja škola-partnera. OŠ Pantovčak je postala druga osnovna škola u Hrvatskoj, a jedina osnovna škola u Zagrebu koja je uključena u ovu dragocjenu inicijativu.

Uz uvažene goste, proglašenje naše škole PASCH-školom uveličali su naši učenici prigodnim programom kojeg su pripremili s učiteljicama njemačkog jezika Julijanom Lepur i Mirellom Kujundžić-Lujan. Ovom je prigodom veleposlanik Savezne Republike Njemačke, g. Robert Klinke u svečanom i veselom ozračju uručio službenu plaketu „Škola partner budućnosti" ravnatelju škole, g. Miroslavu Klobučaru

Škljocnite za popratne slike...

Opširnije: Grundschule Pantovčak- Partnerschule der Zukunft

e upisi veliki

edu hr portal veliki

google link veliki

youtube link veliki

Ustanova

OŠ PANTOVČAK
Hercegovačka 108
10000 ZAGREB
 
Telefon:
01/4824 148 (centrala)
 
01/ 4822 585 (stara škola)
 
Fax:
01/4824 422
 
E-mail:
 
OIB: 87153754672
Račun: HR 5823600001101469343
Vaš E-mail:
Predmet:
Poruka:
Koliko očiju ima čovjek?

Djelatnici

Ravnatelj:
Miroslav Klobučar, prof.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rad sa strankama:
Ponedjeljak:16.30-18.30 (ili po dogovoru)
 
Stručne suradnice:
Pedagoginja,
Marina Žitković
marina.zitkovic(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Utorak: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru)
 
Psihologinja,
Vesna Rak
vesna.rak(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Srijeda: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru) 
 
Knjižničarka,
Jelena Pervan
jelena.pervan1(at)skole.hr
 
Službenik za zaštitu osobnih podataka,
Danijel Forjan

danijel.forjan2(at)skole.hr

pantovcak(at)os-pantovcak-zg.skole.hr

 
 
Učitelji razredne i predmete nastave.
 
Tajništvo:
Mirjana Gjano
 
Rad sa strankama:
10.30 - 11.30 
13.00 - 14.00
 
Računovodstvo:
Lucija Mustapić
lucija.mustapic3(at)skole.hr
 
Rad sa strankama:
11.30-13.00

Razredna nastava

1.a  Tatjana Pešić Ilijaš
        tatjana.pesic-ilijas(at)skole.hr
 
1.b   Borna Prpić Sovilj
        borna.prpic-sovilj(at)skole.hr
 
1.c    Ivona Presečki
        ivona.presecki(at)skole.hr
 
2.a   Olgica Malkoč Vincelj
        olgica.malkoc-vincelj(at)skole.hr
 
2.b   Valentina Boc Perus
        valentina.boc(at)skole.hr 
 
3.a  Sanja Trtanj
        sanja.trtanj(at)skole.hr
 
3.b  Daniela Žižanović
        daniela.jukic1(at)skole.hr
 
3.c   Adriana Šaban
        adriana.saban(at)skole.hr
 
4.a  Marija Gašparuš
        marija.gasparus(at)skole.hr
 
4.b  Jasna Bartolović Rimac
        jasna.bartolovic-rimac(at)skole.hr
 
 
 
U želji da vam što cjelovitije prikažemo rad naše škole, aktualno vas informiramo i uspješnije s vama komuniciramo izradili smo novu internetsku stranicu škole.
1.a i 1.b  Maja Žunić Pintarić
1.c  Ana Marija Milković
 
 
2.a  Ivan Oreški
2.b  Magda Marić
 
 
3.a i 3.c  Jasna Babić
3.b i 3.c  Zrinka Filipović
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Predmetna nastava

5.a Marina Moćan, Engleski jezik
      marina.mocan(at)skole.hr
 
5.b Željka Frančić, Hrvatski jezik
      zeljka.francic.simek(at)skole.hr
 
5.c Matija Dugandžić, TZK
      matija.dugandzic(at)skole.hr
 
6.a Tihomir Razum, Likovna kultura
       tihomir.razum(at)skole.hr
 
6.b Danijel Forjan, Informatika
       danijel.forjan2(at)skole.hr
 
6.c Matija Eršek, TZK
      matija.ersek(at)skole.hr
 
7.a Zrinka Šipušić, Kemija
      zrinka.sipusic(at)skole.hr
 
7.b Đurđica Miškulin, Povijest
       durdica.miskulin(at)skole.hr
 
8.a Ljijana Rosić, Hrvatski jezik
      ljiljana.rosic1(at)skole.hr
 

8.b Ante Bašić, Hrvatski jezik

      ante.basic14(at)skole.hr

8.c  Branka Kovač, Glazbena kultura

       branka.kovac(at)skole.hr

 

 
 
 
 
 
Kristina Čajo Anđel, Engleski jezik
kristina.cajo-andel(at)skole.hr
 
Mirella Kujundžić Lujan, Njemački jezik
mirella.kujundzic-lujan(at)skole.hr
 
Eleonora Deriš, Engleski jezik
eleonora.deris(at)skole.hr
 
Julijana Lepur, Njemački jezik
 
Jasenka Parađiković, Matematika
jasenka.paradikovic(at)skole.hr
 
č.s. Monika, Vjeronauk
ana.brcic1(at)skole.hr
 
Mirjana Horvat, Geografija
mirjana.horvat1(at)skole.hr
 
Katarina Vrančić, Matematika
katarina.vrancic(at)skole.hr
 
Tatjana Polchert, Biologija
tatjana.polchert(at)skole.hr
 
Marija Magić, Vjeronauk
marija.magic(at)skole.hr
 
Danijela Takač, Fizika i Tehnička kultura
danijela.takac(at)skole.hr