• Termini razgovora s učiteljima

  • Datumi pisanih provjera znanja

  • Menu za rujan

  • Šk. kurikulum 2015./2016.

  • INFORMACIJE 1

   iNFORNACIJE 2

Najčešća pitanja

Dobrodošli na novu mrežnu stranicu škole!           Nakon istraživanja stranice pomozite nam da budemo bolji i ispunite on line upitnik. 

A+ R A-

Svjetski dan morskih kornjača

 

HPM logo 150Tijekom mjeseca svibnja ove školske godine učenici 1. A razreda i učiteljica Tatjana Pešić Ilijaš prisustvovali su on-line radionici u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a povod je bio Svjetski dan morskih kornjača. Rezultat je on-line izložba učeničkih radova pod nazivom „Ta dobra morska bića“, podsjetnik na važnost očuvanja te zaštićene morske, životinjske vrste.

Na poveznici pogledajte cijelu prezentaciju učeničkih radova kao i uvodni članak o cijelom projektu: http://www.hpm.hr/hr/Doga%C4%91anja/Doga%C4%91anje/Svjetski%20dan%20morskih%20kornja%C4%8Da_6070

 

 

Dan grada Zagreba

 

ZAGREBU

 

Povrh starog Griča brda
Kao junak lijep i mlad,
Smjele glave,
Čela tvrda,
Slavni stoji Zagreb-grad;
Živ, ponosit,
Jak prkosit,
Kad slobode plane boj.
Tko tu klikô ne bi:
Slava, slava tebi,
Zagreb-grade divni moj!

                                           AUGUST ŠENOA

Opširnije: Dan grada Zagreba

Sve će biti u redu!

Dragi naši likovnjaci, članovi Likovnih grupa naše škole!

Pokažite još jednom svoju kreativnost i učinite svima ove izazovne dane šarenijima, jer ne smijemo zaboraviti ono važno: Sve će biti u redu! Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/ kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, Forum za slobodu odgoja osmislio je aktivnost u kojoj ćemo na isti način zašareniti naše prozore (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) .

Vaš zadatak je izraditi plakat ili crtež s porukom Sve će biti u redu! te ih izložite na svojim prozorima/balkonima da ih mogu vidjeti susjedi ili možete osmisliti nove, prigodne stihove na melodiju pjesme Psihomodo Popa – Sve će biti u redu! ili nekog drugog hita koji poziva na optimizam.

I, naravno, nama pošaljite fotografiju kako bismo što veći broj lijepih i pozitivnih poruka dostavili do što većeg broja ljudi. Na likovni rad u desni donji ugao, lijepo molimo, napišite ime i prezime djeteta, te razred. Svoje radove nam šaljite do 20. travnja 2020. na naše adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
                                                 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
                                                 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Molimo roditelje učenika nižih razreda da dječje radove šalju sa svojih mail adresa kako bi time ujedno i dali suglasnost za njihovo objavljivanje na mrežnoj stranici Škole.

Veselimo se vašim radovima!

Vaši

učiteljice Borna i Jasna te učitelj Tihomir

Opširnije: Sve će biti u redu!

Projektni dan - "Inovacija - zamašnjak razvoja"

Picture1 150U projektnom danu "Inovacija - zamašnjak razvoja" (vezano uz hrvatske izumitelje i njihove izume) načinili smo "znanstvenu tortu" i svaki je razred (svi odjeli tog razreda zajedno) po određenom (zadanom) receptu napravio svoju šnitu / krišku. Povezali smo sve s predsjedanjem RH Vijeću europske unije i dodali u sredinu torte svijeću s obilježjima EU2020HR. Na jednostavan i nenametljiv način hrvatsku smo uznanstvenu baštinu približili učenicima i osvijestili nacionalni identitet u širem kontekstu.

 

Opširnije: Projektni dan - "Inovacija - zamašnjak razvoja"

IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA ERIFNDERLAND-DEUTSCHLAND (NJEMAČKA-ZEMLJA IZUMITELJA)

 

goethe 3 150Paralelno s projektnim danom u našoj školi u posjet nam je iz Goethe Instituta došla trotjedna putujuća izložba Erfinderland-Deutschland (Njemačka-zemlja izumitelja) u kojoj mogu uživati svi učenici škole.

Za učenike viših razrednih odjela koji uče njemački kao prvi ili drugi strani jezik, to u vrijeme trajanja izložbe znači upoznavanje s brojnim njemačkim znanstvenicima kroz raznovrsne, zanimljive i zabavne, njihovim jezičnim znanjima prilagođene aktivnosti na satima njemačkog jezika.

Za sve koji žele znati više klik na poveznicu...

 

Opširnije: IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA ERIFNDERLAND-DEUTSCHLAND (NJEMAČKA-ZEMLJA IZUMITELJA)

Dan sigurnijeg interneta se u svijetu obilježava drugog utorka u veljači (11. 2.). Moto ovogodišnjeg obilježavanja je „Zajedno za bolji Internet“.

 

dan sigur int 3 300Učenici OŠ Pantovčak će kroz različite aktivnosti na satima informatike obilježiti Mjesec sigurnijeg interneta – različitim kvizovima na temu sigurnosti, opasnostima i zaštiti u online svijetu, kako se obraniti od virusa, kako postupiti u slučaju elektroničkog nasilja (Cyberbullyinga), kome se obratiti za pomoć i sl., učenici će se osvijestiti na postojanje različitih opasnosti koje prijete preko najveće mreže, Interneta.

Kroz izradu stripova, digitalnih plakata te avatara za profilne slike koje će učenici postaviti u Office 365 kao i kroz još mnoge druge aktivnosti do kraja mjeseca, učenici će dobiti uvid u to kako oko sebe moraju stvarati samo pozitivno okruženje u kojemu će se osjećati sigurno i zaštićeno, a naročito kada je tu u pitanju korištenje sveprisutne tehnologije koja je sastavni dio svakodnevnog života.

 

Opširnije: Dan sigurnijeg interneta se u svijetu obilježava drugog utorka u veljači (11. 2.). Moto...

Projekt o inkluziji

civitas 150Treću godinu nastavljamo projekt o inkluziji pod nazivom „Znanjem i vještinama do željene uključenosti" s Udrugom Civitas Zagreb.
U sklopu projekta našim četvrtašima održano je predavanje predsjednice Udruge, gđe Zvjezdane Stančić o potrebi uključivanja osoba s invaliditetom u svakodnevni život i kako im mi možemo pomoći te životnim uspjesima poznatih osoba s invaliditetom. Grupa četvrtaša posjetila je i Hrvatsku radioteleviziju u društvu polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, srednjoškolaca s tjelesnim invaliditetom gdje su im pomagali u kretanju i brinuli o njihovim stvarima.

Opširnije: Projekt o inkluziji

Likovni natječaj "Plastelinko"

Prva nagrada RN 150Poštovani,

s velikim zadovoljstvom pozivamo učitelje likovne kulure i razredne nastave na sudjelovanje u likovnom natječaju.
Upoznajte i primijenite s učenicima JEDINSTVENI LIKOVNI IZRIČAJ: slikanje PLASTELINOM NA PAPIRU.
Opis tehnike slikanja plastelinom na papiru možete vidjeti klikom na ovu poveznicu. Tehniku slikanja plastelinom učitelj likovne kulture T. Razum prvi puta je isprobao u sklopu projekta KA101 "Resourceful school" na tečaju u Firenci, 2019. godine.

Natječajem želimo potaknuti učenike na inovativni likovni izričaj na temu
"MASKE IZVANZEMALJSKE".

 

Opširnije: Likovni natječaj "Plastelinko"

Božićna priredba

sretan bozic 1 300

Ususret blagdanskim danima, pravo su uzbuđenje i veselje upravo dani prije.

Naša škola tih dana odzvanja melodijama jer se uvježbava program za Božićnu priredbu.

A na dan priredbe slika koju bi svatko rado zadržao u sjećanju cijelu školsku godinu.

Gotovo svi roditelji i učenici naše škole na istom mjestu, u kinodvorani.

I, onda krene!

Još jedna božićna priredba na kojoj nastupa oko dvjesto naših učenika od prvog do osmog razreda.

Veliki zbor, Mali zbor, Plesna skupina, Dramske skupine...

Dojmljivi nastupi i puno lijepih melodija, stihova, uloga, plesnih koraka naših učenika kojima je nastup na pozornici velika motivacija.

I te su večeri nekoliko puta bile izgovorene rečenice kojima i želimo završiti ovu kalendarsku godinu i prvo polugodište ove školske godine.

 

Sretan Vam Božić i sve najbolje u novoj, 2020. godini! Neka Vam se ostvare sve želje!

 

Opširnije: Božićna priredba

Večer matematike u našoj školi

vecer matematike 15012.12.2019. i naša škola je bila jedna od 800 ustanova koje su se priključile održavanju ''Večeri matematike''.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Nositelj radionica je Hrvatsko matematičko društvo, a svaka ustanova na svoj način dopuni tu večer.

Veliko nam je zadovoljstvo bilo vidjeti velik odaziv na naše radionice. Ukupan broj posjetitelja te večeri je bio 272, ako njima dodamo i naše učitelje, koji su sudjelovali zajedno s učenicima i roditeljima, možemo reći da je broj sudionika bio 290 što je za našu malu školu velik broj.

Vidimo se i iduće godine!!!

 

Opširnije: Večer matematike u našoj školi

Međunarodni likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti"

m j zagorka 3 150Elizabet Demirkan, učenica 4.b razreda, osvojila je 1. nagradu na međunarodnom likovnom natječaju „Velikani hrvatske prošlosti" portretom Marije Jurić Zagorke napravljenim u tehnici kemijske olovke. 

Natječaj su organizirali DV Iskrica i OŠ Grigora Viteza iz Zagreba. Cilj natječaja je bio kroz crtačku tehniku kemijske olovke osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta, nudeći mu pravo na znanje i doživljaj prošlosti svoga naroda.
Učenici su, uz vodstvo učiteljica/učitelja, trebali doznati nešto više o Mariji Jurić Zagorki, istražiti njezin rad i djelo, te njezinu važnost za hrvatsku književnost. Potom su istražili mogućnosti kemijske olovke kao likovno – tehničko sredstvo i njome ostvarili zadatak.

Na natječaju je sudjelovalo više od 1500 djece vrtićke i rane školske dobi iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Čestitamo Elizabet i njenoj mentorici Jasni Bartolović Rimac!

Opširnije: Međunarodni likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti"

Projekt naše škole i Udruge Civitas Zagreb o uključenosti osoba s invaliditetom

hrt 2 500U srijedu, 20. studenoga, na inicijativu Udruge Civitas Zagreb polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava i četvrtaši Osnovne škole Pantovčak sa školskom psihologinjom zajedno su u iznimno pozitivnoj atmosferi posjetili Hrvatsku radioteleviziju. Nastavak je to trogodišnjeg zajedničkog projekta koji ima za cilj postizanje željene uključenosti osoba s invaliditetom. Dojmljivost posjeta pojačala je i znatiželja i otvorena komunikacija polaznika Centra stvarajući tako prijateljsku atmosferu, ugodnu i domaćinima kao i nama ostalim posjetiteljima. Drago nam je da smo bili dio te priče i upoznali mlade ljude koji svojom upornošću i staloženošću ne odustaju pred preprekama već dijele životne radosti sa svima nama.

Opširnije: Projekt naše škole i Udruge Civitas Zagreb o uključenosti osoba s invaliditetom

Natječaj "Oboji svijet"

oboji svijet 3 150

Na natječaju "Oboji svijet" u kategoriji "Inovacije" nagrađeni su učenici OŠ Pantovčak: Katja Vučković, Sara Majerić, Petra Vujčić, Jan Horčička, Mislav Krpanić, Ivan Školnik, Robert Pižeta i Andro Tomić Ćuk. Izradili su okvire za tzv. selfije, na okvire su napisali pozitivne poruke i riječi osnaživanja, fotografiraju se u tim okvirima (lice) i zatim tu fotografiju stavljaju na početnu pozadinu mobitela.

Cilj: svaki puta kada uključe mobitel pojavljuje im se vlastita fotografija s porukom, porukom koja predstavlja pozitivni pomak u njihovom životu. Mogu se fotografirati u svim okvirima i time imaju mogućnost mijenjanja pozadina na mobitelu u skladu s ciljem koji si postavljaju za vlastito ponašanje i svoj život. Mogu izrađivati okvire i ukrašavati ih, mijenjati poruke i stvoriti si vlastitu datoteku pozitivne psihologije.

Više na poveznici: Forum za slobodu odgoja

 

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici Marini Žitković!

Opširnije: Natječaj "Oboji svijet"

Kros - Prvenstvo Grada Zagreba

ššsgz 150U kategoriji 7. i 8. razreda, od prijavljenih 49 škola, naši učenici Ian Kušlan, Vito Bruno Dičić, Luka Grgić, Jakov Kraljević i David Ljubenko su postigli izvrsno 2. mjesto u krosu na Prvenstvu Grada Zagreba te su time osigurali nastup na državnom prvenstvu u Poreču u 5. mjesecu...

U kategoriji učenika petih i šestih razreda naši učenici u sastavu Ivan Ante Gašparac, Borna Burek, Karlo Stepan, Juraj Milanović i Fran Sambol osvojili su sedmo mjesto.

Ovim putem čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru Matiji Eršeku, prof. Tjelesne i zdrastvene kulture!

 

Opširnije: Kros - Prvenstvo Grada Zagreba

Volonteri 2018./19.

volonteri 4 150Izvannastavna aktivnost «Volonteri» održavala se kroz cijelu 2018./19. šk. godinu. Svi učenici naše škole uspješno su «odrađivali» zadatke koji su se tijekom šk. godine održavali u našoj školi.
Ishodi su nam bili raznoliki i sudjelovali smo u brojnim akcijama.
- učili smo kako možemo pomagati bolesnima i drugima koji pate
- učili smo razvijati osjetljivost i otvorenost za potrebe drugih
- shvatili smo da se čovjeka ne daruje samo materijalnim darom nego i lijepom riječju, lijepim ponašanjem i konkretnom pomoći u danom trenutku....i još mnogo toga...

Opširnije: Volonteri 2018./19.

e upisi veliki

edu hr portal veliki

google link veliki

youtube link veliki

Ustanova

OŠ PANTOVČAK
Hercegovačka 108
10000 ZAGREB
 
Telefon:
01/4824 148 (centrala)
 
01/ 4822 585 (stara škola)
 
Fax:
01/4824 422
 
E-mail:
 
OIB: 87153754672
Račun: HR 5823600001101469343
Vaš E-mail:
Predmet:
Poruka:
Koliko očiju ima čovjek?

Djelatnici

Ravnatelj:
Miroslav Klobučar, prof.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rad sa strankama:
Ponedjeljak:16.30-18.30 (ili po dogovoru)
 
Stručne suradnice:
Pedagoginja,
Marina Žitković
marina.zitkovic(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Utorak: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru)
 
Psihologinja,
Vesna Rak
vesna.rak(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Srijeda: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru) 
 
Knjižničarka,
Jelena Pervan
jelena.pervan1(at)skole.hr
 
Službenik za zaštitu osobnih podataka,
Danijel Forjan

danijel.forjan2(at)skole.hr

pantovcak(at)os-pantovcak-zg.skole.hr

 
 
Učitelji razredne i predmete nastave.
 
Tajništvo:
Mirjana Gjano
 
Rad sa strankama:
10.30 - 11.30 
13.00 - 14.00
 
Računovodstvo:
Lucija Mustapić
lucija.mustapic3(at)skole.hr
 
Rad sa strankama:
11.30-13.00

Razredna nastava

1.a  Marija Gašparuš 
       marija.gasparus(at)skole.hr
 
1.b  Jasna Bartolović Rimac
        jasna.bartolovic-rimac(at)skole.hr
 
1.c  Ivan Oreški
       ivan.oreski5(at)skole.hr
 
2.a  Tatjana Pešić Ilijaš
        tatjana.pesic-ilijas(at)skole.hr 
 
2.b  Borna Prpić Sovilj

       borna.prpic-sovilj(at)skole.hr

        
2.c  Ivona Presečki
       ivona.presecki(at)skole.hr
 
3.a  Olgica Malkoč Vincelj 
        olgica.malkoc-vincelj(at)skole.hr 
 
3.b  Valentina Boc Perus
        valentina.boc(at)skole.hr 
 
4.a  Sanja Trtanj 
        sanja.trtanj(at)skole.hr 
 
4.b  Daniela Žižanović
        daniela.jukic1(at)skole.hr 
 
4.c Adriana Šaban
        adriana.saban(at)skole.hr
 
 
U želji da vam što cjelovitije prikažemo rad naše škole, aktualno vas informiramo i uspješnije s vama komuniciramo izradili smo novu internetsku stranicu škole.
1.a i 1.c  Jasna Babić
1.b i 1.c  Zrinka Filipović
 
 
2.a  i 2. b Marko Pleslić
2.c  Marina Krakan
 
 
3.a  Ema Perak
3.b  Magda Marić
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Predmetna nastava

5.a Branka Kovač, Glazbena kultura
       branka.kovac(at)skole.hr
 
5.b Ante Bašić, Hrvatski jezik
      ante.basic14(at)skole.hr
 
6.a Marina Moćan, Engleski jezik
        marina.mocan(at)skole.hr 
 
6.b Željka Frančić, Hrvatski jezik
       zeljka.francic.simek(at)skole.hr 
 
6.c Matija Dugandžić, TZK
        matija.dugandzic(at)skole.hr
 
7.a Tihomir Razum, Likovna kultura
      tihomir.razum(at)skole.hr
 
7.b Danijel Forjan, Informatika
       danijel.forjan2(at)skole.hr 
 
 7.c Matija Eršek, TZK
       matija.ersek(at)skole.hr
 
8.a Zrinka Šipušić, Kemija
       zrinka.sipusic(at)skole.hr
 

8.b Đurđica Miškulin, Povijest

       durdica.miskulin(at)skole.hr 

     

 

 
 
 
 
 
Kristina Čajo Anđel, Engleski jezik
kristina.cajo-andel(at)skole.hr
 
Mirella Kujundžić Lujan, Njemački jezik
mirella.kujundzic-lujan(at)skole.hr
 
Eleonora Deriš, Engleski jezik
eleonora.deris(at)skole.hr
 
Julijana Lepur, Njemački jezik
 
Jasenka Parađiković, Matematika
jasenka.paradikovic(at)skole.hr
 
č.s. Monika, Vjeronauk
ana.brcic1(at)skole.hr
 
Mirjana Horvat, Geografija
mirjana.horvat1(at)skole.hr
 
Katarina Vrančić, Matematika
katarina.vrancic(at)skole.hr
 
Tatjana Polchert, Biologija
tatjana.polchert(at)skole.hr
 
Marija Magić, Vjeronauk
marija.magic(at)skole.hr
 
Danijela Takač, Fizika i Tehnička kultura
danijela.takac(at)skole.hr