• Termini razgovora s učiteljima

    • Menu za studeni

    • Šk. kurikulum 2020./21.

    • INFORMACIJE 1

      iNFORNACIJE 2

Najčešća pitanja

Dobrodošli na novu mrežnu stranicu škole!           Nakon istraživanja stranice pomozite nam da budemo bolji i ispunite on line upitnik. 

A+ R A-

OŠ Pantovčak - Vježbaonica za studente Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

uf pant logo

Osnovna škola Pantovčak imenovana je u školskoj godini 2015./2016. vježbaonicom za redovne studente Učiteljskog fakulteta u Zagrebu za nastavni predmet Njemački jezik.
U suradnji s voditeljicom metodičkih vježbi doc. dr. sc. Željkom Knežević i Julijanom Lepur, prof. njemačkoj jezika i književnosti studenti redovito održavaju javne i individualne sate.

 

Opširnije: OŠ Pantovčak - Vježbaonica za studente Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Workshop: „Halloween-Spuk.“

Halloween spuk 600

U sklopu projekta Schulwärts und kulturweit učenici 1. c razreda sudjelovali su u radionici „Halloween-Spuk.“koju je pripremila i zajedno s profesoricom njemačkog jezika Mirellom Kujundžić-Lujan vodila profesorica Luisa Renkert, naša gošća iz Njemačke.

Prvašići su se veselili učenju nove pjesme na njemačkom jeziku uz pokret i pjevanje nakon čega je uslijedila likovna radionica izrade šišmiša. Najbolji dokaz da se i s najmanjima može primijeniti CLIL metoda poučavanja tj. poučavanje drugih predmeta, u ovom slučaju glazbene i likovne kulture, na njemačkom jeziku.

 

 

 

 

 

 

Workshop: „Mathe auf Deutsch? Kein Problem.“

mathe deutsch 1

U sklopu projekta Schulwärts und kulturweit naši učenici imaju priliku učiti njemački jezik uz izvorne govornike prema CLIL metodologiji podučavanja i na taj način povezivati nova znanja iz različitih predmeta na njemačkom jeziku. 

Radionicu „Mathe auf Deutsch? Kein Problem.“ zajednički su osmislile profesorica matematike, Katarina Vrančić i Julijana Lepur, profesorica njemačkog jezika.

Učenici 6. c razreda su tijekom radionice uz izvorne govornike, profesorice Luisa Renkert i Julia Michelle Schröder uspješno povezivali matematičke zadatke na njemačkom jeziku uz nove tehnologije.
Uz digitalne alate koje nam je ustupio Goethe Institut Kroatien i uz suvremeni pristup podučavanju učenici su s oduševljenjem primjenjivali znanje zbrajanja i oduzimanja cijelih brojeva te rada sa zagradama kroz niz aktivnosti. Primjenjivali su svoje matematičko znanje u raznim zadacima, zadacima iz svakodnevnog života koji su bili zadani na njemačkom jeziku.

Kao osvrt učenika najviše nam se svidjela želja učenika da bi i druge predmete željeli slušati na njemačkom jeziku. Mi naravno planiramo tu želju ispuniti.

U nastavku pogledajte kratki video i fotografije sa radionice:

 

Opširnije: Workshop: „Mathe auf Deutsch? Kein Problem.“

GOETHE-ZERTIFIKAT A1/A2: FIT IN DEUTSCH

goethe 1

PSSSST. Ispiti u tijeku. Učenici 8. razreda pristupili su 1. 10. 2020. polaganju GOETHE-ZERTIFIKATA A1/A2: FIT IN DEUTSCH,

 

međunarodno priznatog certifikata o razini jezične kompetencije stranog jezika ljestvice Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike u Goethe Institutu Kroatien. Ispite su provodili certificirani ispitivači Goethe Instituta Zagreb.

Još jedna potvrda više da se na našoj školi kontinuirano ulaže u jezično obrazovanje naših učenika.

S nestrpljenjem očekujemo rezultate!

 goethe 2

 

 

 

 

Natječaj „FREIHEIT"

freiheit 1

„Die Welt hat nie eine gute Definition für das Wort Freiheit gefunden“ (Abraham Lincoln)

„Svijet nikada nije imao dobro definiranu riječ sloboda.“ (Abraham Lincoln)

Odvažili smo se i sudjelovali na natječaju Freiheit“ u sklopu Pasch inicijative pod pokroviteljstvom Goethe Instituta Kroatien. Likovno- jezični radovi naših učenika prepoznati su i nagrađeni te će biti objavljeni u sklopu predstojećeg PASCH kalendara. Zadatak učenika bio je dočarati i predočiti kako se osjećaju za vrijeme pandemije, koliko slobode imaju i mogu li se kod kuće, odvojeni od svojih prijatelja/ica, dijela svoje obitelji, kulturnih događanja, osjećati slobodno odnosno osjetiti slobodu i živjeti slobodno i je li sloboda univerzalna. Čestitamo svima na sudjelovanju, a autore nagrađenih radova očekuju premije. Herzlichen Glückwunsch!

Nagrađene radove naših učenika možete pogledati na Facebook stranicama Goethe Instituta Kroatien:

ili u nastavku:

 

 

Opširnije: Natječaj „FREIHEIT"

SCHULWÄRTS AN DER GRUNDSCHULE PANTOVČAK

schulwarts 1Međunarodna Inicijativa Schulwärts und kulturweit se po prvi puta provodi u Hrvatskoj u OŠ Pantovčak. Vrlo smo ponosni i sretni što naši učenici imaju priliku učiti njemački jezik uz izvorne govornike prema CLIL metodologiji i što će na taj način imati priliku integrirati druge nastavne predmete u proces učenja njemačkog jezika. Učenici će na taj način stjecati nova znanja i primjenjivati postojeća iz predmeta poput matematike, biologije, glazbene kulture i sličnih, koristeći njemački jezik u svakom trenutku. Kolegice Luisa Renkart i Julia Michelle Schröder provesti će prvo polugodište u OŠ Pantovčak. Herzlich Willkommen!

 

Svjetski dan morskih kornjača

 

HPM logo 150Tijekom mjeseca svibnja ove školske godine učenici 1. A razreda i učiteljica Tatjana Pešić Ilijaš prisustvovali su on-line radionici u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a povod je bio Svjetski dan morskih kornjača. Rezultat je on-line izložba učeničkih radova pod nazivom „Ta dobra morska bića“, podsjetnik na važnost očuvanja te zaštićene morske, životinjske vrste.

Na poveznici pogledajte cijelu prezentaciju učeničkih radova kao i uvodni članak o cijelom projektu: http://www.hpm.hr/hr/Doga%C4%91anja/Doga%C4%91anje/Svjetski%20dan%20morskih%20kornja%C4%8Da_6070

 

 

Dan grada Zagreba

 

ZAGREBU

 

Povrh starog Griča brda
Kao junak lijep i mlad,
Smjele glave,
Čela tvrda,
Slavni stoji Zagreb-grad;
Živ, ponosit,
Jak prkosit,
Kad slobode plane boj.
Tko tu klikô ne bi:
Slava, slava tebi,
Zagreb-grade divni moj!

                                           AUGUST ŠENOA

Opširnije: Dan grada Zagreba

Sve će biti u redu!

Dragi naši likovnjaci, članovi Likovnih grupa naše škole!

Pokažite još jednom svoju kreativnost i učinite svima ove izazovne dane šarenijima, jer ne smijemo zaboraviti ono važno: Sve će biti u redu! Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/ kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, Forum za slobodu odgoja osmislio je aktivnost u kojoj ćemo na isti način zašareniti naše prozore (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) .

Vaš zadatak je izraditi plakat ili crtež s porukom Sve će biti u redu! te ih izložite na svojim prozorima/balkonima da ih mogu vidjeti susjedi ili možete osmisliti nove, prigodne stihove na melodiju pjesme Psihomodo Popa – Sve će biti u redu! ili nekog drugog hita koji poziva na optimizam.

I, naravno, nama pošaljite fotografiju kako bismo što veći broj lijepih i pozitivnih poruka dostavili do što većeg broja ljudi. Na likovni rad u desni donji ugao, lijepo molimo, napišite ime i prezime djeteta, te razred. Svoje radove nam šaljite do 20. travnja 2020. na naše adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
                                                 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
                                                 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Molimo roditelje učenika nižih razreda da dječje radove šalju sa svojih mail adresa kako bi time ujedno i dali suglasnost za njihovo objavljivanje na mrežnoj stranici Škole.

Veselimo se vašim radovima!

Vaši

učiteljice Borna i Jasna te učitelj Tihomir

Opširnije: Sve će biti u redu!

Projektni dan - "Inovacija - zamašnjak razvoja"

Picture1 150U projektnom danu "Inovacija - zamašnjak razvoja" (vezano uz hrvatske izumitelje i njihove izume) načinili smo "znanstvenu tortu" i svaki je razred (svi odjeli tog razreda zajedno) po određenom (zadanom) receptu napravio svoju šnitu / krišku. Povezali smo sve s predsjedanjem RH Vijeću europske unije i dodali u sredinu torte svijeću s obilježjima EU2020HR. Na jednostavan i nenametljiv način hrvatsku smo uznanstvenu baštinu približili učenicima i osvijestili nacionalni identitet u širem kontekstu.

 

Opširnije: Projektni dan - "Inovacija - zamašnjak razvoja"

IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA ERIFNDERLAND-DEUTSCHLAND (NJEMAČKA-ZEMLJA IZUMITELJA)

 

goethe 3 150Paralelno s projektnim danom u našoj školi u posjet nam je iz Goethe Instituta došla trotjedna putujuća izložba Erfinderland-Deutschland (Njemačka-zemlja izumitelja) u kojoj mogu uživati svi učenici škole.

Za učenike viših razrednih odjela koji uče njemački kao prvi ili drugi strani jezik, to u vrijeme trajanja izložbe znači upoznavanje s brojnim njemačkim znanstvenicima kroz raznovrsne, zanimljive i zabavne, njihovim jezičnim znanjima prilagođene aktivnosti na satima njemačkog jezika.

Za sve koji žele znati više klik na poveznicu...

 

Opširnije: IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA ERIFNDERLAND-DEUTSCHLAND (NJEMAČKA-ZEMLJA IZUMITELJA)

Dan sigurnijeg interneta se u svijetu obilježava drugog utorka u veljači (11. 2.). Moto ovogodišnjeg obilježavanja je „Zajedno za bolji Internet“.

 

dan sigur int 3 300Učenici OŠ Pantovčak će kroz različite aktivnosti na satima informatike obilježiti Mjesec sigurnijeg interneta – različitim kvizovima na temu sigurnosti, opasnostima i zaštiti u online svijetu, kako se obraniti od virusa, kako postupiti u slučaju elektroničkog nasilja (Cyberbullyinga), kome se obratiti za pomoć i sl., učenici će se osvijestiti na postojanje različitih opasnosti koje prijete preko najveće mreže, Interneta.

Kroz izradu stripova, digitalnih plakata te avatara za profilne slike koje će učenici postaviti u Office 365 kao i kroz još mnoge druge aktivnosti do kraja mjeseca, učenici će dobiti uvid u to kako oko sebe moraju stvarati samo pozitivno okruženje u kojemu će se osjećati sigurno i zaštićeno, a naročito kada je tu u pitanju korištenje sveprisutne tehnologije koja je sastavni dio svakodnevnog života.

 

Opširnije: Dan sigurnijeg interneta se u svijetu obilježava drugog utorka u veljači (11. 2.). Moto...

Projekt o inkluziji

civitas 150Treću godinu nastavljamo projekt o inkluziji pod nazivom „Znanjem i vještinama do željene uključenosti" s Udrugom Civitas Zagreb.
U sklopu projekta našim četvrtašima održano je predavanje predsjednice Udruge, gđe Zvjezdane Stančić o potrebi uključivanja osoba s invaliditetom u svakodnevni život i kako im mi možemo pomoći te životnim uspjesima poznatih osoba s invaliditetom. Grupa četvrtaša posjetila je i Hrvatsku radioteleviziju u društvu polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, srednjoškolaca s tjelesnim invaliditetom gdje su im pomagali u kretanju i brinuli o njihovim stvarima.

Opširnije: Projekt o inkluziji

Likovni natječaj "Plastelinko"

Prva nagrada RN 150Poštovani,

s velikim zadovoljstvom pozivamo učitelje likovne kulure i razredne nastave na sudjelovanje u likovnom natječaju.
Upoznajte i primijenite s učenicima JEDINSTVENI LIKOVNI IZRIČAJ: slikanje PLASTELINOM NA PAPIRU.
Opis tehnike slikanja plastelinom na papiru možete vidjeti klikom na ovu poveznicu. Tehniku slikanja plastelinom učitelj likovne kulture T. Razum prvi puta je isprobao u sklopu projekta KA101 "Resourceful school" na tečaju u Firenci, 2019. godine.

Natječajem želimo potaknuti učenike na inovativni likovni izričaj na temu
"MASKE IZVANZEMALJSKE".

 

Opširnije: Likovni natječaj "Plastelinko"

Božićna priredba

sretan bozic 1 300

Ususret blagdanskim danima, pravo su uzbuđenje i veselje upravo dani prije.

Naša škola tih dana odzvanja melodijama jer se uvježbava program za Božićnu priredbu.

A na dan priredbe slika koju bi svatko rado zadržao u sjećanju cijelu školsku godinu.

Gotovo svi roditelji i učenici naše škole na istom mjestu, u kinodvorani.

I, onda krene!

Još jedna božićna priredba na kojoj nastupa oko dvjesto naših učenika od prvog do osmog razreda.

Veliki zbor, Mali zbor, Plesna skupina, Dramske skupine...

Dojmljivi nastupi i puno lijepih melodija, stihova, uloga, plesnih koraka naših učenika kojima je nastup na pozornici velika motivacija.

I te su večeri nekoliko puta bile izgovorene rečenice kojima i želimo završiti ovu kalendarsku godinu i prvo polugodište ove školske godine.

 

Sretan Vam Božić i sve najbolje u novoj, 2020. godini! Neka Vam se ostvare sve želje!

 

Opširnije: Božićna priredba

e upisi veliki

edu hr portal veliki

google link veliki

youtube link veliki

Ustanova

OŠ PANTOVČAK
Hercegovačka 108
10000 ZAGREB
 
Telefon:
01/4824 148 (centrala)
 
01/ 4822 585 (stara škola)
 
Fax:
01/4824 422
 
E-mail:
 
OIB: 87153754672
Račun: HR 5823600001101469343
Vaš E-mail:
Predmet:
Poruka:
Koliko očiju ima čovjek?

Djelatnici

Ravnatelj:
Miroslav Klobučar, prof.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Rad sa strankama:
Ponedjeljak:16.30-18.30 (ili po dogovoru)
 
Stručne suradnice:
Pedagoginja,
Marina Žitković
marina.zitkovic(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Utorak: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru)
 
Psihologinja,
Vesna Rak
vesna.rak(at)skole.hr
Rad sa strankama:
Utorak i četvrtak: 17.00 - 19.00 (ili po dogovoru) 
 
Knjižničarka,
Jelena Pervan
jelena.pervan1(at)skole.hr
 
Službenik za zaštitu osobnih podataka,
Danijel Forjan

danijel.forjan2(at)skole.hr

pantovcak(at)os-pantovcak-zg.skole.hr

 
 
Učitelji razredne i predmete nastave.
 
Tajništvo:
Mirjana Gjano
mirjana.gjano(at)skole.hr
 
Rad sa strankama:
10.30 - 11.30 
13.00 - 14.00
 
Računovodstvo:
Veronika Prskalo
veronika.prskalo(at)skole.hr
ospantovcak.uplatnice(at)gmail.com
 
Rad sa strankama:
11.30-13.00

Razredna nastava

1.a  Marija Gašparuš 
       marija.gasparus(at)skole.hr
 
1.b  Jasna Bartolović Rimac
        jasna.bartolovic-rimac(at)skole.hr
 
1.c  Ivan Oreški
       ivan.oreski5(at)skole.hr
 
2.a  Tatjana Pešić Ilijaš
        tatjana.pesic-ilijas(at)skole.hr 
 
2.b  Borna Prpić Sovilj

       borna.prpic-sovilj(at)skole.hr

        
2.c  Ivona Presečki
       ivona.presecki(at)skole.hr
 
3.a  Olgica Malkoč Vincelj 
        olgica.malkoc-vincelj(at)skole.hr 
 
3.b  Valentina Boc Perus
        valentina.boc(at)skole.hr 
 
4.a  Sanja Trtanj 
        sanja.trtanj(at)skole.hr 
 
4.b  Daniela Žižanović
        daniela.jukic1(at)skole.hr 
 
4.c  Dina Batarilo
        dina.dzineva(at)skole.hr
 
 
U želji da vam što cjelovitije prikažemo rad naše škole, aktualno vas informiramo i uspješnije s vama komuniciramo izradili smo novu internetsku stranicu škole.
1.a i 1.c  Jasna Babić
1.b i 1.c  Zrinka Filipović
 
 
2.a  i 2. b Marko Pleslić
2.c  Marina Krakan
 
 
3.a  Ema Herak
3.b  Magda Marić
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Predmetna nastava

5.a Branka Kovač, Glazbena kultura
       branka.kovac(at)skole.hr
 
5.b Josip Vincetić, Hrvatski i Njemački jezik
      josip.vincetic(at)skole.hr
 
6.a Marina Moćan, Engleski jezik
        marina.mocan(at)skole.hr 
 
6.b Željka Frančić, Hrvatski jezik
       zeljka.francic.simek(at)skole.hr 
 
6.c Matija Dugandžić, TZK
        matija.dugandzic(at)skole.hr
 
7.a Tihomir Razum, Likovna kultura
      tihomir.razum(at)skole.hr
 
7.b Danijel Forjan, Informatika
       danijel.forjan2(at)skole.hr 
 
 7.c Matija Eršek, TZK
       matija.ersek(at)skole.hr
 
8.a Zrinka Šipušić, Kemija
       zrinka.sipusic(at)skole.hr
 

8.b Đurđica Miškulin, Povijest

       durdica.miskulin(at)skole.hr 

     

 

 
 
 
 
 
Ante Bašić, Hrvatski jezik
ante.basic14(at)skole.hr
 
Kristina Čajo Anđel, Engleski jezik
kristina.cajo-andel(at)skole.hr
 
Mirella Kujundžić Lujan, Njemački jezik
mirella.kujundzic-lujan(at)skole.hr
 
Eleonora Deriš, Engleski jezik
eleonora.deris(at)skole.hr
 
Julijana Lepur, Njemački jezik
 
Jasenka Parađiković, Matematika
jasenka.paradikovic(at)skole.hr
 
č.s. Monika, Vjeronauk
ana.brcic1(at)skole.hr
 
Mirjana Horvat, Geografija
mirjana.horvat1(at)skole.hr
 
Katarina Vrančić, Matematika
katarina.vrancic(at)skole.hr
 
Tatjana Polchert, Biologija
tatjana.polchert(at)skole.hr
 
Marija Magić, Vjeronauk
marija.magic(at)skole.hr
 
Danijela Takač, Fizika i Tehnička kultura
danijela.takac(at)skole.hr